❓در آیه 19 سوره مائده بیان شده است: پیامبر اکرم(ص) پس از فاصله زمانی با پیامبران قبلی آمده است. از طرف دیگر در روایت آمده است که زمین از حجت الهی خالی نمی ماند. وقتی که پیامبری نیست حجت الهی کیست؟
💠پاسخ💠
👌در این شکی نیست که زمین لحظه ای بدون حجت الهی باقی نمی ماند .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« خداوند زمین را بدون حجت و عالمی از جانب خودش رها نمی کند»
📚کمال الدین ج1 ص203
📚علل الشرایع ج1 ص196
🔶وفرمود:
« اگر بر روی زمین دو نفر باقی بمانند باید یکی از آنان حجت باشد ( چون زمین بدون حجت باقی نمی ماند)»7
📚بحار الانوار ج23 ص22
❗️امام باقر علیه السلام فرمود:
« به خدا سوگند خداوند زمین را از زمانی که آدم از دنیا رفت بدون امامی که به سوی خدا دعوت می کند خالی نگذاشته است .او حجت خداوند بر مردم است و زمین بدون حجت الهی باقی نمی ماند»
📚بحار الانوار ج23 ص23
👌خداوند می فرماید:
« ای اهل کتاب رسول ما به سوی شما آمد در حالی که به دنبال « فترت» میان پیامبران حقایق را برای شما بیان می کند »
🔶مائده 19
❗️فترت در اصل به معنای سکون و آرامش است و به فاصله میان دو جنبش و حرکت یا دو کوشش و نهضت و انقلاب نیز گفته می شود.
🔶بین دوران مسیح و بعثت پیامبر گرامی اسلام حدود ششصد سال فاصله بود و این فاصله را دوران فترت می گویند.
❗️قرآن می گوید در این دوران رسولانی بر انگیخته نشدند « فتره الرسل» اما هیچ مانعی ندارد که اوصیای آنها وجود داشته باشند و حجت الهی باشند.
🔷رسولان آنهایی بودند که دست به تبلیغات وسیع و دامنه داری می زدند و مردم را بشارت و انذار می دادند و سکوت و خاموشی اجتماعات را در هم می شکستند و صدای خود را به گوش همگان می رساندند ولی اوصیای آنها همگی چنین ماموریتی را نداشتند و حتی گاهی ممکن است آنها بخاطر یک سلسله عوامل اجتماعی در میان مردم به طور پنهان زندگی داشته باشند.
👌علی علیه السلام در یکی از بیاناتش در نهج البلاغه می فرماید:
« آری روی زمین هرگز از کسی که قیام به حجت الهی کند خالی نخواهد ماند خواه آشکار و مشهور باشد یا پنهان و ناشناخته برای اینکه احکام و دستورات و دلائل و نشانه های خداوند از میان نرود …خداوند به وسیله آنها دلائل و نشانه های خود را حفظ می کند تا به افرادی همانند خود بسپارند و بذر آن را در دلهای کسانی شبیه خود بیفشانند…»
📚نهج البلاغه حکمت 147
❗تفسیر نمونه ج4 ص331
🔶در حدیثی پیامبر گرامی سلسله انبیا و اوصیای آنان را از زمان حضرت آدم تا زمان خود چنین بر شمردند:
« آدم به شیث وصیت کرد و شیث به شبان و شبان به محلث و محلث به محوق و محوق به عمیشا و عمیشا به اخنوخ که ادریس است و ادریس به ناحور…و زکریا به عیسی و عیسی به شمعون و شمعون به یحیی و یحیی به منذر و منذر به سلیمه و سلیمه به برده و برده به پیامبر اسلام»
📚امالی صدوق ص402
📚کمال الدین ج1 ص212
📚بحار الانوار ج23 ص57
❗️طبق این حدیث شریف نیز روشن می شود که ما بین مسیح و پیامبر اسلام حجت الهی بوده است و دوران فترت نفی کننده حجت الهی نمی باشد.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مريم بختياري سفلي در 1395/12/03 ساعت 10:21:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |