روزه زن باردار
#روزه_زن_باردار
? آیا روزه برای زن باردار واجب است؟!
همه مراجع تقلید بر این عقیدهاند که اگر روزه گرفتن مادر باردار خوف ضرر بر جنین یا مادر را داشته باشد، روزه بر مادر واجب نیست.
#آیت_الله_خامنهای در مورد خوف ضرر عنوان کردهاند که: «ضررى که داراى منشأ عقلایى است.»
#آیتالله_صافی این «منشأ عقلایی و قابل اعتماد را تجربه خود یا گفته پزشک مورد اطمینان» دانستهاند. در غیر اینصورت، روزه مادر باردار واجب خواهد بود.
#آیت_الله_خامنهای در پاسخ به استفتائی چنین بیان میکنند: «اگر با وجود خوف از ضررى که داراى منشأ عقلایى است، روزه گرفته باشد و یا بعداً برایش معلوم شود که روزه براى او یا براى جنینش ضرر داشته، روزهاش صحیح نیست و قضاى آن بر او واجب است.»
? تکلیف روزه زن باردار چیست؟!
حضرات آیات #خامنهای، #سیستانی و #مکارمشیرازی در این مورد میفرمایند:
«لازم است روزى یک مد طعام - تقریباً 750 گرم گندم یا نان و مانند آن - به فقیر بدهد و قضاى روزه را هم بعداً به جا آورد.»
#آیت_الله_خامنهای در ادامه اضافه میکنند: «اگر تأخیر قضاى روزه ماه رمضان تا ماه رمضان دیگر بر اثر سهلانگارى و بدون عذر شرعى باشد، کفاره تأخیر نیز واجب است که عبارت است از پرداخت یک مد طعام به فقیر براى هر روزه، ولى اگر به خاطر عذرى باشد که شرعاً مانع صحت روزه است، فدیهاى ندارد.»
اما اگر روزه گرفتن برای زن باردار ضرر داشته باشد،
#آیتالله_سیستانی میفرماید: «اگر روزه برای او یا حملش ضرر داشته باشد یا اینکه سبب افتادن او در مشقتی که عادتاً قابل تحمل نیست گردد، روزه بر او واجب نیست و باید قضا کند و کفاره ندارد.»
#آیت_الله_مکارم_شیرازی بین ضرر داشتن روزه برای مادر و جنین تفاوت قایل شدهاند و میفرمایند: «چنانچه روزه گرفتن در این مدت برای او ضرر داشته، قضا ندارد، ولی اگر برای بچه ضرر داشته، باید قضای آن را هم بهجا بیاورد.»
#آیت_الله_وحید_خراسانی نیز در اینباره میفرمایند: «در موردی که روزه برای حمل او ضرر داشته باشد، علاوه بر قضا باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و احتیاط مستحب این است که در صورتی هم که روزه برای خودش ضرر دارد، یک مد طعام به فقیر بدهد.»
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مريم بختياري سفلي در 1398/02/20 ساعت 10:57:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |